Deze week stond in het teken van het aanpakken van werkstress en het vergroten van werkplezier, want het was de week van de werkstress. Voor mij als BRAMMER is dit zeker een actueel thema. Vaak werk ik voor meerdere opdrachtgevers en aan verschillende opgaven. Een groot voordeel is dat ik het grotendeels zelf in de hand heb om de opdrachten te zoeken die mijn werkplezier vergroten.

Ik zie het absoluut als een voordeel dat ik de kans heb om als ondernemende ambtenaar te werken. Het kan stressvol lijken: continu zoeken naar nieuwe klussen, deadlines en de druk om jezelf terug te verdienen. En natuurlijk voel ik wel eens druk, maar de energie die het me oplevert walst zo over deze druk heen. Ten eerste is het belangrijk dat ik contacten met mensen en organisaties leg en onderhoud, om opdrachten binnen te halen of het BRAM concept onder de aandacht te brengen. Hierdoor is mijn netwerk de laatste jaren enorm gegroeid en kom ik steeds meer in contact met mensen die ook graag slimmer willen werken binnen de overheid. Dankzij mijn netwerk kan ik dagelijks leren en mijn netwerk houdt me scherp om te blijven ontwikkelen en vernieuwen.

Werken vanuit je kracht
De corebusiness van BRAM is dat wij projecten en adviesopdrachten uitvoeren voor verschillende organisaties. Waar ben je dan van? Wat is je expertise? Je kan toch niet alles? Dit zijn vragen die ons vaak gesteld worden….NEE, natuurlijk zijn wij niet een club ondernemende ambtenaren, die allemaal alle competenties in zich hebben, dus alle mogelijke opdrachten kunnen uitvoeren. Gelukkig vullen we elkaar aan, dus kijken we wie de beste man voor de klus is. En iedere dag weer, worden wij ons steeds meer bewust waar nu echt onze talenten liggen en waar wij echt goed in zijn. Op basis daarvan zoeken wij opdrachten die bij ons passen.

Doen waar je blij van wordt
Ik besef me ook steeds beter dat werkplezier niet alleen afhangt van het doen waar je goed in bent. Het is ook belangrijk dat je doet waar je blij van wordt. Op dit moment maak ik deel uit van de projectleiding van Traineeprogramma De Toekomst van Brabant. Dit is een traineeprogramma met 40 trainees die twee jaar lang werken voor 16 Brabantse overheden. Zij volgen daarnaast een intensief opleidingsprogramma en worden klaargestoomd om het verschil te maken binnen de overheid, als manager, projectleider of adviseur. Ik dacht dat ik altijd al met plezier naar mijn werk ging, maar nu stap ik dagelijks echt met een big smile de auto in. Wat krijg ik een energie van het werken met jonge talenten, ontwikkelen van een talentprogramma en opleidingstraject en bijdragen aan de organisatieontwikkeling van overheden.

Investeren in je kracht + de fun
Tijdens de laatste opleidingsdagen hebben de trainers van Blink Talent aan de trainees gevraagd om eens na te gaan waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen. En om na te gaan wat ze lastig vinden en waar ze niet blij van worden in hun werk. Als je hier goed over nadenkt, ontstaan er vier categorieën.

  1. Ben ik goed in & vind ik leuk om te doen: hier ligt je passie en hierin kun je excelleren.
  2. Ben ik goed in, maar vind ik niet leuk om te doen: moet je hier dan wel energie in steken?
  3. Ben ik niet zo goed in, maar vind ik wel leuk om te doen: hier ligt de basis voor je ontwikkelplan.
  4. Ben ik niet zo goed in en vind ik niet leuk om te doen: dus niet aan beginnen 🙂

Hieronder staan de 4 categorieën in een matrix weergegeven. Ik kan het iedereen aanraden, om als afsluiting van de week van de werkstress onderstaande matrix in te vullen, zodat je meer kunt investeren in je passie en je werkplezier.