Op 2 juni vierden wij het verjaardagsfeestje van BRAM. BRAM bestaat namelijk 10 jaar! BRAM is nog steeds aan het puberen en flink eigenwijs, maar door de jaren heen ook volwassen geworden. Zowel de arbeidsmarkt, de samenstelling van het BRAM-team als de opdrachten die we uitvoeren zijn sinds de start veranderd. Tegelijkertijd is de relevantie van het concept en de bijdrage van BRAM aan het flexibiliseren van de overheid alleen maar groter geworden. Dit hebben we samen gevierd met contactpersonen van de moederorganisaties, opdrachtgevers en andere BRAM-ambassadeurs.

We blikten samen met de allereerste Brammer, Anne-Marie Backx, kort terug op de geboorte van BRAM en haar ervaringen. BRAM is in 2012 gestart als een soort van pilot met twee Brammers bij de gemeente Bergen op Zoom, en tijdens de peuter- en kleutertijd doorgegroeid naar een groter team, met steeds meer Brammers die in een zelfsturend team verdeeld over vier moederorganisaties werken.

Toon Borren (HR-manager bij Picnic) nam ons mee in de laatste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Jongere generaties stellen andere prioriteiten in hun werk en hebben ook andere verwachtingen van hun werk en werkgever. Dit dwingt organisaties om anders naar de arbeidsmarkt te kijken. Dat onze eigen manier van persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling hierin erg goed past, was natuurlijk mooi om te horen! Ben je nieuwsgierig naar de HR-aanpak van Picnic, lees dan het artikel dat Toon schreef voor De Correspondent: ‘Vast is te vast en flex is te flex’.

Tot slot is een Hollands feestje niet compleet zonder gezelschapsspellen, dus hebben we een heus BRAM-spel gespeeld. Alle aanwezigen streden enthousiast om een BRAM-Poweruurtje te winnen. Marinus de Bruijn, contactpersoon van BRAM in Oss, ging er vandoor met de winst en mag de denkkracht van het BRAM-team inzetten voor een leuk dilemma. Franke Elshout, Fooddesigner en Feeder, verzorgde een middagvullende lunch voor ons inclusief verbindingsmomentjes. Het proost-moment was nog een mooie uitdaging voor sommigen om uit de knoop te raken. Gelukkig is BRAM goed in het ontrafelen van ingewikkelde knopen! 🥂