BRAMMERS2019-10-06T15:37:19+00:00

Hoe is BRAM ontstaan?

Het begon allemaal met pizza. En rond die pizza een groep overheidstrainees met een passie voor de publieke zaak. Ze discussieerden die avond over grote idealen, hawaï of toch salami, en de zin van het leven. Ook de maatschappelijke trends die ze hadden gesignaleerd tijdens hun trainee-programma kwamen voorbij.  Ze zagen allemaal dat:

  • het werk van gemeentes steeds complexer wordt, mede door decentralisaties en steeds beperktere financiële middelen;
  • inwoners en bedrijven andere behoeften en verwachtingen ontwikkelen, steeds mondiger worden, en zelf mee willen beslissen;
  • overheden worstelen om aantrekkelijk te blijven voor nieuw talent.

En terwijl de laatste pizzakruimels van tafel werden geveegd, kwamen ze tot het inzicht dat je slimmer moet organiseren om een effectieve overheid neer te zetten. Een overheid die beter aansluit bij de behoeften vanuit de samenleving.

Ze filosofeerden verder. Want dan heb je ook een ander type medewerkers nodig. Medewerkers die flexibel inzetbaar zijn op basis van hun competenties, daar waar zij op dat moment het hardst nodig zijn. Medewerkers die niet per definitie kennisexperts zijn, maar juist experts in aanpak. Medewerkers die in beweging zijn, met hun blik naar buiten gericht en die kennis verbinden. Medewerkers met innovatiekracht en lef.

De pizza-eters besloten zélf die nieuw medewerkers te worden.

En zo werd BRAM in 2012 geboren!