Onze missie: een flexibele overheid

Veel mensen zijn zoekende naar de juiste baan, waar ze hun talent, kennis en ervaring optimaal in kunnen zetten. Een baan waarin alles op z’n plek valt. Mensen zoeken ook naar afwisseling, een keer wat anders. Vaak is het mogelijk om binnen je eigen functie andere taken op te pakken, maar hoe zou het zijn om totaal ergens anders te werken? Als dat gevoel knaagt, werk je dan nog wel met aandacht en energie op je huidige plek.

Kunnen organisaties ruimte bieden in de zoektocht naar de juiste persoon op de juiste plek? Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? BRAM helpt antwoorden te vinden op die vragen. We hopen zo de overheid verder te brengen in het streven naar flexibiliteit. We zijn al in 2017 genoemd in het Principeakkoord Cao Gemeenten, als voorbeeld om duurzame inzetbaarheid en werkzekerheid van medewerkers te vergroten.

Bovendien zijn we één overheid en geloven we dat we niet in iedere gemeente het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. BRAM staat voor uitwisseling van kennis en ervaring tussen organisaties. We zetten ons daarom in voor een stabiele flexibele schil binnen de overheid. BRAM ziet hierin een oplossing bij tijdelijke behoefte aan extra capaciteit. Daardoor kunnen we als overheid sneller en beter inspelen op maatschappelijke vraagstukken.

Deze flexibele manier van werken trekt ook jong talent aan en helpt de overheid ‘vergroenen’ en vernieuwen. Geinspireerd door en met hulp van BRAM waren we in 2021 nauw betrokken bij de oprichting van BRIT, het IT zusje van BRAM.. Maar het is niet alleen interessant voor jonge mensen. We inspireerden eerder door de wol geverfde directeurs uit ons netwerk om op eenzelfde manier aan de slag te gaan. Zij vormen nu samen Maatschap Brabant.

We werken samen met het A&O fonds aan deze missie en helpen bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie om REP verder te ontwikkelen. We verwijzen hierbij ook graag naar andere inspirerende concepten, zoals PuMa, Intermin en De Ruimdenkers.

Meer weten? Neem contact met ons op!

ik wil BRAM

Sociaal & cultuur

Bekijk onze projecten

Ruimte & economie

Bekijk onze projecten

Organisatieontwikkeling & bedrijfsvoering

Bekijk onze projecten

Strategie & veiligheid

Bekijk onze projecten

Workshops & procesbegeleiding

Bekijk onze projecten

Wat niet binnen de hokjes past

Bekijk onze projecten

Wat zeggen anderen over BRAM?

Als Brammer is het ontzettend leuk om in korte tijd veel verschillende opdrachten in verschillende organisaties uit te voeren. Zo doe je veel ervaring op, leer je de overheid snel kennen en bouw je een groot netwerk op. Dat netwerk is ook handig voor de volgende opdrachtgever. Want goed werk is vooral slim werken en leren van elkaar. Tel hier een flinke dosis enthousiasme, energie en creativiteit bij op, en je bent gek als je geen Brammer op je opdracht wil!

Matthijs Mol, Oud Brammer

In 2012 begon mijn BRAM avontuur. Als ondernemende professional die voor verschillende overheden werkt, zorgt voor verbinding tussen die organisaties en voortdurend kijkt naar nieuwe kansen in relatie tot wat de buitenwereld vraagt. Dankzij BRAM heb ik mijn netwerk en cv in korte tijd enorm kunnen vergroten. BRAM is in alle opzichten gegroeid en ik zie een club gedreven professionals die op verschillende gebieden echt het verschil maakt: voor organisaties en de samenleving. Volgens mij zit er een brammer in ons allemaal: het is de kunst deze te laten zien!

Anne-Marie Backx , Grondlegger van BRAM

Brammers zijn consultants van deze tijd. Geen moeilijk gezeur, ze pakken op, analyseren en gaan aan de slag. Ik heb met verschillende Brammers mogen werken bij verschillende opdrachten. Verbindende doeners die zorgen voor resultaat. Een verademing.

Tom de Laat, Directeur Stadsbeleid Gemeente Oss

BRAM is ontwikkeld om de innovatiekracht en de flexibiliteit van onze organisaties een impuls te geven. En dat is uitstekend gelukt! De inzet van de BRAM consultants heeft voor Bergen op Zoom een grote meerwaarde. Dat is te danken aan het ondernemerschap, de innovatiekracht en de expertise van de BRAM consultants.

Lidia Spindler, Oud-gemeentesecretaris Bergen op Zoom

Benieuwd naar onze referenties ?