Missie van BRAM.

Veel mensen zijn zoekende naar de juiste baan waar ze hun talent, kennis en ervaring optimaal in kunnen zetten. Een baan waarin alles op z’n plek valt. Mensen zoeken ook naar afwisseling, een keer wat anders. Vaak is het mogelijk om binnen je eigen functie andere taken op te pakken, maar hoe zou het zijn om totaal ergens anders te werken? Als dat gevoel knaagt, werk je dan nog wel met aandacht en energie op je huidige plek?

Kunnen organisaties ruimte bieden in de zoektocht naar de juiste persoon op de juiste plek? Hoe ga je hier als leidinggevende mee om? BRAM helpt antwoorden te vinden op die vragen. We hopen zo de overheid verder te brengen in het streven naar flexibiliteit. We zijn in 2017 al genoemd in het Principeakkoord Cao Gemeenten als voorbeeld om duurzame inzetbaarheid en werkzekerheid van medewerkers te vergroten.

Bovendien zijn we één overheid en geloven we dat we niet in iedere gemeente het wiel opnieuw uit hoeven te vinden. BRAM staat voor uitwisseling van kennis en ervaring tussen organisaties. We zetten ons daarom in voor een stabiele flexibele schil binnen de overheid. BRAM ziet hierin een oplossing voor tijdelijke behoefte aan extra capaciteit. Daardoor kunnen we als overheid sneller en beter inspelen op maatschappelijke vraagstukken.

Deze flexibele manier van werken trekt ook jong talent aan en helpt de overheid ‘vergroenen’ en vernieuwen. Geïnspireerd door en met hulp van BRAM waren we in 2021 nauw betrokken bij de oprichting van BRIT, het IT zusje van BRAM. Maar flexibel werken is niet alleen interessant voor jonge mensen. We inspireerden eerder door de wol geverfde directeurs uit ons netwerk om op eenzelfde manier aan de slag te gaan. Zij vormen nu samen Maatschap Brabant.

We werken samen met het A&O fonds aan deze missie en helpen bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie om REP verder te ontwikkelen. We verwijzen hierbij ook graag naar andere inspirerende concepten, zoals PuMa, Intermin en De Ruimdenkers.

Zo zien anderen BRAM.

Ik gun de lokale overheid nog heel veel BRAM. En ik gun jullie dat jullie op deze fantastische ondernemende manier blijven werken. BRAM is de manier van werken en organiseren van het nu en van de toekomst.

Steffen van Riet, Sectorhoofd P&O Gemeente Eindhoven

In 2012 begon mijn BRAM avontuur. Als ondernemende professional die voor verschillende overheden werkt, zorgt voor verbinding tussen die organisaties en voortdurend kijkt naar nieuwe kansen in relatie tot wat de buitenwereld vraagt. Dankzij BRAM heb ik mijn netwerk en cv in korte tijd enorm kunnen vergroten. BRAM is in alle opzichten gegroeid en ik zie een club gedreven professionals die op verschillende gebieden echt het verschil maakt: voor organisaties en de samenleving. Volgens mij zit er een brammer in ons allemaal: het is de kunst deze te laten zien!

Anne-Marie Backx , Grondlegger van BRAM

Ik heb in de afgelopen tien jaar regelmatig en met veel plezier mogen samenwerken met diverse Brammers. Steeds opnieuw goede ervaringen. Ik ben en blijf een fan van het concept en van wat jullie te bieden hebben. De Brammers zelf zijn door de tijd heen weliswaar veranderd, het plezier om met jullie samen te werken en de kwaliteit van jullie inbreng is gebleven.

Nienke Veldkamp, Strategisch Adviseur Gemeente Eindhoven