Ik kan me nog goed herinneren dat ik aan het werk was bij Provincie Noord-Brabant en dat het coronavirus steeds dichterbij kwam. We kregen rond 8 maart 2020 te horen dat we een tijdje thuis gingen werken. Ik was niet verrast aangezien we als overheid het goede voorbeeld geven en ook in het eerste stadium thuis gingen werken. Ik dacht meteen: “Heerlijk” ik kan nu meer doen want ik hoef niet te reizen en kan mijn dag nóg beter indelen.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Als Brammers zijn we mobiel, flexibel en we dagen ons zelf graag uit. We zijn gewend om veel uren te reizen met het OV en we zien graag nieuwe dingen binnen de overheid zoals, kazernes, ministeries en creatieve werkplaatsen. Dat ging in een klap niet meer door. We zaten allemaal thuis.

Koffie?

Gelukkig hebben we meteen geschakeld naar twee vaste digitale koffiemomenten per week. En die zijn nog steeds druk bezocht! Ook komen we net zoals voor Corona op de vrijdagen bij elkaar om elkaar te helpen met projecten en om gewoon er voor elkaar te zijn en de dag af te sluiten met de vrijdagmiddag borrel. Digitaal weliswaar. Als Brammer was ik gewend om projecten op locatie te doen. Bijeenkomsten en evenementen te organiseren en om volledig te worden ondergedompeld in steeds weer een nieuwe organisatie.

Dit was in een klap verleden tijd. Mijn dagen deel ik zo vrij mogelijk in, het kan best eens zo zijn dat ik in de middag een rondje loop en even niet werk en dat ik in de avond weer achter mijn laptop zit.

En nu?

Ik kwam in de zomerperiode zelf in de knoei met het vinden van een goede opdracht. Ik heb zes opdrachten zien afketsen. Budget, Corona en de vakantie (we zien het na de zomer wel) die er aan zat te komen waren redenen waardoor deze opdrachten niet door konden gaan. Dat was een taaie periode voor mij.

“En toen gebeurde het”

Op een vrijdag in oktober vertelde mijn collega Anoek over een nieuwe opdracht. Het ging over de uitrol van Microsoft Teams en Mural (een brainstorm programma) in de organisatie. Daar ging ik graag mee aan de slag. We werken al bijna een jaar thuis. De meerwaarde van deze tools wordt steeds duidelijker. En het verbeteren van digitale vaardigheden is een “hot topic”. We ontwikkelden een workshops en een leermodule waardoor collega’s hun digitale vaardigheden op het gebied van Microsoft Teams, Mural en Mentimeter verbeteren.

Corona klussen

Deze opdracht is typisch voor de klussen die ontstaan tijdens de Corona-periode. Waar de klussen in het begin afketsten zien we nu weer een nieuwe vraag. Het is nogal een omslag geweest van vijf dagen naar kantoor naar vijf dagen thuiswerken. Daardoor krijgen organisaties ook steeds andere behoeften. Ik ben niet de enige Brammer die zo’n klus aan het doen is. Er ontstaan steeds meer initiatieven, van digitale vaardigheden tot Corona crisis Teams en livestreams van de omgevingswet. Ik denk dat ieder project wel op de proef wordt gesteld door de crisis waarin we ons momenteel bevinden.

Wanneer mogen we weer?

We missen elkaar, het offline ontmoeten met de hele groep Brammers en om de nieuwste drie Eindhovense Brammers; Sophie, Niek en Kristel in het echt te leren kennen. We blijven ons team vernieuwen, ook in corona tijd. Hoe lang gaat dit nog duren? Wat voor opdracht ga ik doen wanneer ik klaar ben in Oss? Als BRAM zijn we flexibel en passen we ons zelf makkelijk aan. Het is erg mooi om te zien dat we met zijn allen nog steeds hard aan het werk zijn om de overheid een stap verder te brengen. We houden ons hoofd omhoog en blijven lekker door Brammen.