door Tom Soffers

Het is de eerste week van mijn nieuwe baan. Deze eerste werkdagen als “Brammer” voelen nog een beetje onwennig en nieuw. Het is spannend en er komt heel veel nieuwe informatie op me af maar dit gaat helemaal goed komen.

 

Hoe begon het allemaal

Na een aantal uitdagende sollicitatierondes kreeg ik eind juni het fantastische nieuws dat ik mijzelf vanaf september BRAM consultant mocht noemen. Na een lange zomer met enorm lekker weer is het nu tijd om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging. Een uitdaging die ik nog niet eerder ben aangegaan maar waar ik wel ontzettend benieuwd naar ben: werken voor de overheid, als iemand die verbinding en innovatie brengt binnen een organisatie.

 

Bram viert feestje

Vorige week vrijdag werden we (Iris, Sanne, Anoek, Yves en ikzelf) warm onthaald op het Gemeentehuis in Eindhoven. Ik was totaal niet gespannen en had er vooral erg veel zin in. Deze dag stond in het teken van kennismaken met BRAM en natuurlijk de andere Brammers. Onder het genot van een overheerlijk stuk taart waar ik tot mijn verbazing mijn naam op zag staan gingen we in wisselende groepjes met elkaar in gesprek om iedereen op een speelse wijze te leren kennen. In de middag leerden we om te gaan met de verschillende software programma’s. Vervolgens gingen we naar de locatie waar foto’s voor de website werden genomen. We sloten de dag af met een hapje en een drankje op een foodtruck festival in Eindhoven.

 

Hoi, ik ben nieuw hier

Maandagmorgen 09:00 was het dan écht tijd om te beginnen. Ik meen het; ik heb nog nooit zoveel verschillende mensen de hand geschud en mezelf voorgesteld in één dag. Sanne en ik begonnen aan een avontuur bij Gemeente Bergen op Zoom. Spannend? Mwa, een beetje spanning hoort erbij, na de eerste paar ongemakkelijke gesprekken hadden we ons praatje klaar en gingen we het hele stadskantoor af om ons aan zoveel mogelijk mensen voor te stellen als de nieuwe Brammers.

 

De eerste opdracht

Het is natuurlijk altijd even zoeken naar je eerste opdracht, er komt nogal wat bij kijken. Voor mij is het vooral belangrijk dat ik nu in de eerste weken met de juiste mensen in contact kom en het gesprek aanga. Ik wil graag het verschil kunnen maken met een project waar ik me volledig in kan storten. Ook vind ik het voor mijn eigen ontwikkeling erg belangrijk dat ik me ook ga focussen op sectoren die voor mij minder bekend zijn zoals stadsontwikkeling en economie.  

Het is allemaal even wennen, maar ik weet dat dit een hele mooie tijd gaat worden! Dit was een kijkje in mijn eerste dagen als Brammer. See you soon!

Tom