Vier jaar geleden ben ik, na de nodige sollicitatierondes, het Brabantse leven in gezogen. Ik mocht beginnen bij het traineeprogramma ‘De Toekomst van Brabant’. Na twee jaar besloot ik in Brabant te blijven en kreeg ik de kans om Brammer te worden. Een ondernemende ambtenaar die op basis van eigen kwaliteiten en competenties aan de slag gaat, dat lag mij wel.

Brabantkunde

Mijn leven als noorderling is na vier jaar dan ook sterk veranderd. In plaats van het Fryske suikerbrood zat ik ineens aan de worstenbroodjes en Bossche bollen. En al had ik voor mijn gevoel al heel wat carnaval gevierd, zoiets als in Brabant had ik nog nooit meegemaakt. Samen met alle collega’s van de provincie doken we de kroeg in. Ik van top tot teen verkleed als een roze zuurstok, want dat was ik gewend. Stonden zij daar allemaal in een boerenkiel… Laten we zeggen, ik moest nog een hoop leren. Ook heb ik geleerd dat je Brabanders niet over één kam kan scheren. Wat een verschillen. Hier kwam ik al snel achter toen ik werkzaam was in Bergen op Zoom en ik het woord carnaval in de mond nam. De reacties spraken boekdelen! Dit was duidelijk nog erger dan vloeken in de kerk. Vastenavond is hier de term voor het jaarlijks terugkerende volksfeest. Tja, weer wat geleerd…

Nieuw avontuur

Toch heb ik besloten om mijn hart te volgen en het zuiden weer in te ruilen voor het noorden, net als dat ik de overheid in zal ruilen voor het bedrijfsleven in combinatie met het onderwijs. Hier ligt mijn hart. Dat heb ik mogen ontdekken in de afgelopen jaren. Vanaf september start ik bij een bedrijf dat zich richt op voorlichting op scholen rondom maatschappelijke thema’s als online privacy en cyberpesten. Daarnaast ga ik één dag in de week voor mezelf aan de slag met een platform waar we de brug slaan tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Kortom: allemaal mooie nieuwe kansen! En dat je deze moet pakken heb ik als Brammer wel geleerd.

En dan denk ik aan Brabant

Brabant is gevuld met lieve en gezellige mensen. Zeker een mooie plek om je thuis te voelen. De afgelopen vier jaar ben ik dan ook van Brabant gaan houden. Daarom wil ik jullie allemaal nogmaals bedanken voor de bijzondere momenten. Het waren vier leerzame jaren en ik ben blij dat ik Brabant samen met jullie een beetje mooier heb kunnen maken!