Een mijlpaal! Vandaag ben ik precies een jaar aan het werk als Brammer! En dat mag gevierd worden. Speciaal ter ere van dit feest lees jij mijn eerste blog.

Het was een interessant jaar. Bewogen, zoals sommigen dat wel eens noemen. Net voor de zomer liep ik mezelf even voorbij en dat was een behoorlijke dip. Maar geen paniek, want die dip werd veroorzaakt door alleen maar hoogtepunten. Teveel leuke dingen eigenlijk… Ik neem even een moment om terug te kijken op de allerleukste ervaringen als Brammer.

 

Teamspirit

Toen ik een jaar geleden begon was het werken bij de overheid mij niet onbekend, maar het werken als Brammer wel. Al gauw bleek het super tof! Vooral het team en de ontwikkelingen, zowel persoonlijk als professioneel, die we gezamenlijk doormaken zijn erg leuk. Van goede discussies tot lastige berekeningen, er is altijd wat te beleven. De leukste activiteit die we met elkaar ondernamen was voor mij de rolstoelbasketbal clinic door Paul Toes. Natuurlijk was het mooi om te scoren, maar het was nog mooier om te zien hoe Paul zijn leven niet heeft laten verpesten door een vreselijk ongeluk. De beste teamsessie vond ik er één waarin we met elkaar zonder schroom onze ambities durfden te delen. Ook nu we ze uitgesproken hebben vertrouw ik erop dat onze dromen uit zullen komen. Mijn collega Brammers zijn echte toppers!

 

Nieuwe overheid

Het is ook erg leuk dat we met ons concept in de voorhoede zitten van een grotere beweging die gaande is binnen de overheid. Ik heb daarover goede gesprekken met collega’s bij personeel&organisatie, zoals Steffen van Riet en Kai Grunewald. Maar ook met de gemeentesecretarissen van Eindhoven en Oss kan ik hierover van gedachten wisselen. En er komen telefoontjes uit andere organisaties. Nu vormen we de overheidsorganisatie van de toekomst. In onze evaluatie met de ‘moederorganisaties’ die ons faciliteren – Bergen op Zoom, Eindhoven, Oss en de Provincie Noord-Brabant – konden we onlangs concluderen dat onze formule werkt. We verdienen onszelf terug en belangrijker nog, we creëren meerwaarde door unieke verbindingen te leggen. We bouwen samen, vanuit onze eigen overtuiging, aan iets nieuws.

 

In vier organisaties tegelijk

Daarnaast beleefde ik leuke en bijzondere momenten in de opdrachten die ik als BRAM consultant deed en doe in verschillende organisaties. Ik begon bij de gemeente Eindhoven met een klus als tijdelijke programmasecretaris voor het Smart Society programma. Daar mocht ik o.a. een samenwerking met studenten van de Design Academy vormgeven rondom ‘data’ als thema. Een aantal van de werken zijn nu tijdens de DDW in het stadskantoor te zien in de expositie Alternate Societies. Erg inspirerend om vanuit een andere kijk de gemeente te ervaren. Ook organiseerde ik voor wethouder Mary-Ann Schreurs en een aantal sectorhoofden een studiereis naar e-Estonia om te leren over de digitale overheid.

In januari begon ik als projectleider voor de gemeente Oss. Een hele andere organisatie dan de gemeente Eindhoven! Ik voer daar een pilot uit om te ondervinden of met de inzet van een digitale woningweergave het bewustzijn over en inzicht in langer thuis wonen vergroot kan worden. Momenteel zijn we daarover met huiseigenaren in gesprek. Erg leerzaam!

Ondertussen droeg ik mijn steentje bij aan de kandidaatstelling van Eindhoven en Helmond als gaststad voor het ITS Congres 2019; werkte ik voor de Provincie Limburg met Arriva een voorstel uit om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op werk te bieden; verricht ik een evaluatie van de Brabantse Stijlprijs 2017 en vervul ik tot slot momenteel tijdelijk de rol van managementadviseur voor het cluster Mobiliteit en Infrastructuur bij de Provincie Noord-Brabant. Zo krijg ik een goed beeld van verschillende organisaties en de voor- en nadelen daarvan. En die kennis neem ik met mij mee.

 

Gelukkig nieuwjaar!

Het was dus niet alleen een bewogen jaar, maar zeker ook een bevlogen jaar! Ik heb me met veel plezier en enthousiasme ingezet voor verschillende uitdagingen en in het nieuwe jaar dat aanbreekt zal ik dat natuurlijk blijven doen. Ook heb ik een voornemen voor volgend jaar en dat is dat ik meer zal bloggen! Deze week nog zal ik iets schrijven over de inspiratie die ik haal uit de Dutch Design Week die momenteel in Eindhoven plaatsvindt. Mis het niet!

 

“The best way to predict the future is to create it.” – Abraham Lincoln