Brammen in Corona tijd!

Op 1 februari liep ik naar de stadhuistoren in Eindhoven. Daar wachtte ik op Anneke en Lorenzo. Anneke en ik hadden onze eerste dag bij BRAM. We gaven elkaar toen ‘gewoon’ drie kussen. Vol goede moed startten we met onze nieuwe baan. We hadden geen idee dat we vijf weken later veel minder in de trein zouden stappen en elkaar voortaan online zouden zien.

Corona

Na vier weken vol introductiegesprekken in Eindhoven, Oss, Bergen op Zoom en bij de provincie begon eigenlijk onze eerste ‘normale’ dag. We gingen bij P&O zitten en zouden eens mooi aan de slag gaan. Maar dat ‘corona’ leek toch wel door het gebouw te gonzen. Ik plande nog een afspraak met Hans Wetzer, een opdrachtgever voor één van mijn eerste klussen. We maakten de opdrachtomschrijving definitief en spraken af waar ik mee zou beginnen. Maar daarna was het tijd om te vertrekken. Op dinsdag rond een uur of 13.00 u. En dat was het laatste gesprek ‘gewoon’ in het bedrijfsrestaurant.

We zijn nu een paar maanden verder. Maanden waarin wij als BRAM vol goede moed online begonnen en ook de vrijdagmiddagborrel er gewoon in hielden. Waar we na een paar weken hoorden dat een paar weken thuiswerken, toch echt een paar maanden zou worden. Een hele andere BRAM tijd dan ik in ieder geval verwacht had.

Levensvragen

Corona zorgde ook dat je tussen de Teams overleggen door, die je veel te strak op elkaar plande, soms toch tijd overhield. Door een efficiënt overleg bofde je met vijf of tien minuten. Ik rende naar buiten, sprong een paar keer op de trampoline en ging weer aan de slag. En op de momenten dat ik normaal in de trein zou zitten, was ik aan het koken, wandelen of aan het nadenken over van die belangrijke levensvragen: wat wil ik nu echt? En waar word ik gelukkig van?

Op onze site schreef Amarins een stukje over mij: “Froukje is een frisse lentestorm die je verrast. Ze gooit opgewekt een plens water in je gezicht om je wakker te schudden met de vraag: waarom doen we wat we doen? Ze is kritisch en zegt waar het op staat. Zelf heeft ze een duidelijk doel voor ogen, de wereld een stukje fijner en duurzamer maken. Voor mens, dier en planeet. Door de combinatie van enthousiasme en actiegerichtheid pakt ze van nature de leiding. Ze vaart op haar intuïtie met oog voor de mens en de onderstroom. Ook in haar vrije tijd vertaalt ze idealen naar acties. Ver weg of dichtbij, als het maar buiten is. Het liefst fietst ze kriskras door Malawi voor een betere toekomst van vrouwen en staat ze regelmatig stront te scheppen bij de biologische boer in Brabant.

‘Geen chaos, is een saai leven’, aldus Froukje. Maar tussen al het gestorm door is er soms tijd voor rust. Voor flexitarisch bourgondisch genieten of wandelen met de hond. En altijd met die rooie blos, die belooft dat er binnenkort weer storm op komst is.”

Ik gooide bij mezelf ook die plens water in het gezicht. Want adviseurswerk, is dat nu hetgeen waar ik het meest van houd of is dat het werk op de boerderij en het verkopen van kaas op mijn oude stagebedrijf op Terschelling? Of misschien iets heel anders?

Van dromen naar doen!

Ik heb een ongelofelijke passie voor voedsel, boeren en het eerlijke verhaal van onze voedselproductie- en consumptie. Via een melkveehouder waar ik regelmatig vrijwilligerswerk doe, kwam ik in contact met de Zuivelhoeve. Zij hebben meer dan zestig delicatessenzaken waarvan er één is opgestart is in Den Bosch. Vanaf 1 september ga ik daar aan de slag en als het me goed bevalt, word ik franchiser van deze zaak. Een plek waar kaas, mijn passie, ondernemerschap, advies en vakmanschap bij elkaar komen. Een familiebedrijf én een plek waar ik mezelf een echt kaasmeisje mag noemen. Iets waar ik van ga stralen en een rooie blos van krijg. En zoals Amarins zou zeggen: er is weer storm op komst!

BRAM-tijd

Mijn BRAM tijd was maar kort: zeven maanden. Ik heb mooie opdrachten mogen doen in deze rare tijd. Ik kon terugvallen op het BRAM team. Een heerlijk team! Divers, enthousiast en iedereen denkt met elkaar mee. Een team dat klaarstaat om zich nog meer te ontwikkelen zowel als team, professional en als individu. De één wordt misschien wat rebelser de komende tijd, de ander maakt een professionaliseringsslag. En weer iemand anders kiest voor een mooie combi.

Geniet van deze energieke Brammers en bel ze vooral wanneer je denkt dat ze jou goed kunnen helpen met een mooie klus in overheidsland! De een zal zorgen voor een stormen, de ander voor een rode blos en de ander weer voor het overzicht waar je zo lang naar op zoek was. Voor iedereen is er een perfecte Brammer die staat te springen om je vooruit te helpen!