BRAM ging onlangs op teamweekend. Want naast dat Brammers verspreid over verschillende organisaties en afdelingen aan opdrachten werken, is BRAM ook een team. Een zelfsturend team. Juist daarom is het belangrijk om onze talenten en valkuilen in beeld te hebben. We ontmoeten elkaar voor intervisie en sparsessies over onze opdrachten. Ook maken we afspraken over het reilen en zeilen van BRAM. Daarnaast organiseren we ontwikkel- en inspiratiemiddagen waarbij we zowel persoonlijk als in teamverband groeien. Als team voegen we waarde toe door kennis en contacten te verbinden. Samen bouwen we verder aan BRAM.

Samenwerking op rolletjes

Tijdens het teamweekend, met als thema disability, leerden we elkaar op verschillende vlakken beter kennen. Zodat we elkaar nog meer kunnen versterken. Onze samenwerking (en behendigheid) werd op de proef gesteld tijdens een rolstoelbasketbal clinic (www.paultoes.nl). In duo’s werkten we samen om als eerste de overkant van de gymzaal te bereiken. Maak je gebruik van brute kracht of goede communicatie? Aan fanatisme was tijdens een wedstrijdje geen gebrek en het werd een nek aan nek race. Als team bleken we echter kansloos tegen Paul, paralympisch speler. Na een paar genadeloze punten voor Paul kregen we als team echter steeds beter door welke tactiek we moesten gebruiken waardoor we uiteindelijk nog wel een puntje scoorden.

Vertrouwen in het donker

In de polonaise liepen we. Nee, niet in de kroeg. Maar in een restaurant: Dining in the dark. Bij Zwart Breda (zwartbreda.nl) werden we door onze blinde serveerster begeleid naar onze tafel. Paprika, bloemkool-kerrie of toch wortelsoep? Naast het proeven van wat er op onze borden lag was het een uitdaging om de borden leeg te krijgen zonder te knoeien. Proosten in het donker is best lastig. Soms lag er water op tafel in plaats van in onze glazen. Maar als je goed luistert en communiceert als je een mes doorgeeft aan je buurman gaat het gewoon goed. Met vertrouwen in jezelf en elkaar, kom je een heel eind.

Dromen delen en naar de toekomst kijken

Tijdens het teamweekend was er ook tijd om te dromen. We voerden mooie gesprekken over elkaars talenten, zodat we er nog meer gebruik van kunnen maken in onze opdrachten. Wat zeggen onze persoonlijke dromen over ons werk en over de toekomst van BRAM? Door dromen te delen kunnen we ze samen waarmaken. Zo kunnen we weer beter sturen op de toekomst van BRAM!