Samen innoveren en inspireren in onze nieuw creatieve ruimte

Als BRAMMERS werken wij voor verschillende organisaties en komen wij dus in verschillende kantoren. Binnen deze kantoren krijgen we meestal een vaste werkplek. Wat ik merk is dat ik in verschillende projecten andere behoeften heb en andere faciliteiten nodig heb om efficiënt te kunnen werken. In een beginfase van een project heb ik mensen, ruimte en de gelegenheid nodig om te sparren, als ik iets moet organiseren heb ik vaak ruimte nodig om te bellen en als ik wil schrijven ga ik liever naar huis. Ook dit schaal ik onder het werken als ‘ondernemende ambtenaar’ en het nemen van verantwoordelijkheid voor je persoonlijke efficiëntie en werkplezier. Ik ben er van overtuigd dat ook collega beleidsadviseurs of projectleiders binnen de overheid die wisselende behoeften hebben, afhankelijk van de opdracht waar zij aan werken, maar vaak te weinig initiatief nemen of ruimte claimen om zichzelf en hun omgeving daarin te voorzien. Zonde!!

DE BRAM-KAMER

In één van de organisaties waar wij als club vaak komen en ook veel samenwerken hebben we onze vaste werkplek opgegeven in ruil voor een BRAM-kamer. Dit is absoluut geen kamer om weer met elkaar kantoortje te gaan spelen, maar een kamer die precies past bij het doel van onze ontmoetingen: een kamer ‘where the magic happens’. In de BRAM-kamer wordt geïnspireerd, kennis gedeeld, vinden nieuwe ontmoetingen plaats en ontstaan innovatieve ideeën. De BRAM-kamer is ook niet alleen voor BRAMMERS, maar voor iedereen die de behoefte voelt om er in te stappen. Het is nu nog een lege ruimte en de bedoeling is dat alles wat ons kan inspireren daar een plek krijgt. Daarom doen we een beroep op alle lezers van deze blog.

INSPIRATIE GEZOCHT

Heb jij inspirerende posters, plaatjes, verhalen, boeken en noem maar op.. en wil je deze met ons delen? Heb je nog oude banken, stoelen, kussens, lampen die passen in een innovatiekamer? Al jullie ideeën zijn van harte welkom en kun je mailen naar onze “Projectleider Inrichting BRAM-kamer” (met een knipoog) Mark mark@bramconsultants.nl . Wij garanderen niet dat wij alles kunnen aannemen en plaatsen, maar wij nodigen je zeker uit voor een kop koffie in de BRAM-kamer.