Kleine kindjes worden volwassen, en dan moet je ze de ruimte geven om uit te kunnen vliegen.

Zo ook BRAM.

BRAM was nog maar klein toen ik hem drie jaar geleden leerde kennen in Bergen op Zoom. Alleen Anne-Marie bekommerde zich over zijn opgroeien. Ik besloot om samen met haar, en later ook met Mark, te zorgen dat BRAM zou uitgroeien tot een kind om trots op te zijn. Zo kwam er een nieuw logo, een mooie nieuwe website, verschenen er regelmatig blogs, organiseerden we een Groene Week en een werkbezoek naar Den Haag, introduceerden we de Brainsnacks en zetten we workshops op. We waren we zowel online als offline flink zichtbaar in overheidsland. Dit betaalde zich al snel uit. Niet alleen in mooie opdrachten, maar ook in andere interesse. De gemeentes Oss, Eindhoven en de provincie Noord-Brabant waren maar wat enthousiast om BRAM te adopteren. Zo kon BRAM razendsnel volwassen worden en groeien naar de dubbele cijfers.

Niet alleen BRAM is groot geworden in die drie jaar. Ik was zelf net klaar met mijn traineeship toen ik begon met mijn eerste klus als assistent-projectleider bij De Toekomst van Brabant. Na nog een ondersteunende klus volgde mijn eerste opdracht als projectleider en daarna als adviseur. Langzaam maar zeker vond ik uit waar ik goed in ben en waar ik gelukkig van word. De combinatie van ondernemen, pionieren, verbinden en als het even kan ook nog inhoudelijk in sportbeleid, dat is waar ik energie van krijg. Na verschillende meer en minder succesvolle combinaties van die facetten, kwam ik tot een conclusie. Waarom creëer ik zelf niet de ideale combinatie?

En daarom ben ik begin 2016 minder gaan werken om mijn eigen advies- en begeleidingsbureau in de topsport op te zetten, Bureau Invictus – van een beetje sluikreclame gaat niemand dood -. Omdat een eigen onderneming opzetten veel tijd en energie kost, begon dit steeds meer te wringen met de dynamiek van BRAM. Want BRAM is bepaald niet 9 tot 5. En BRAM ging alsmaar sneller. Al die nieuwe Brammers met hun goede ideeën en tomeloze energie. Ideeën en energie die ik liever in Bureau Invictus wilde steken.

Tegelijkertijd vroegen ze op mijn huidige BRAM opdracht als strategisch adviseur bedrijfsvoering bij gemeente Eindhoven of ik niet voor vast wilde blijven. Na wat wikken en wegen, was de keuze toch snel gemaakt.

En dus wordt mijn huidige klus mijn laatste klus als Brammer en tevens mijn nieuwe baan. Een beetje pijn doet het wel om BRAM achter te laten, maar het doet me goed om te zien dat BRAM niet alleen volwassen genoeg is om op eigen benen te staan, maar zelfs sneller gaat dan ooit!

Alle collega’s waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt, dank je wel!
Iedereen van gemeente Bergen op Zoom, super bedankt voor de fijne jaren en de steun die jullie altijd aan mij en BRAM hebben gegeven!
En allerbelangrijkst, Brammies, heel veel succes en plezier met ons kindje! Ik ga jullie missen!