De nieuwe manier van werken. Tegenlicht kan er maar geen genoeg van krijgen. Hieronder drie ‘must sees’ die te maken hebben met het organiseren en managen van de toekomst;

Ricardo Semler: De kapitale kracht van geluk
Drie jaar geleden bracht Tegenlicht via hun uitzending het gedachtegoed van Ricardo Semler naar Nederland. Deze Brazilaanse ondernemer werd schatrijk, door het geluk van zijn werknemers op nummer 1 te zetten. Een moderne manager heeft inmiddels zijn managementstijl aan zijn gedachtegoed aangepast; geen opdrachten en controle meer, maar vertrouwen, openheid en liefde zijn het nieuwe credo.

Ricardo Semler: De nieuwe wijsheid
Vorig jaar kwam er een update vanuit Brazilië met nieuwe inzichten. In de wereld van morgen nemen wijsheid, intuïtie en inside the box denken meer dan ooit tevoren een centrale positie in. De rol van managers verschuift naar het bewaken van de balans. In het aannemen van verschillende typen werknemers en het sturen op de ‘heelheid’ van werknemers. Het ‘moeten doen’ blijkt te veranderen in ‘willen doen’ wanneer je structuren weghaalt.

Het einde van de manager
De toegevoegde waarde van een manager zit niet in het managen van een takenpakket, maar in het coachen op persoonlijk vlak. Maar hoeveel managers heb je daar eigenlijk voor nodig? Tegenlicht gaat op zoek naar het bedrijf van de toekomst, waar de manager zoals we die kennen is verdwenen en waar mensen zelf bepalen hoe ze werken,zonder van bovenaf gecontroleerd te worden.