2020! Een nieuw jaar en zelfs ook een heel nieuw decennium! Eén dat start met hevig vuur en overvloedige regen. “The New Year has begun with our world in turmoil” aldus onze VN secretaris-generaal.

Ik start het jaar toch ook met frisse moed. Pippi Langkous wordt nieuw leven ingeblazen en gelukkig is er uit hetzelfde land ook nog een andere heldin actief. En binnenkort krijgen we binnen BRAM zelf ook een frisse wind. Per 1 februari starten twee nieuwe Brammers, waarmee ik gemeente Eindhoven als thuisbasis zal delen.

En tegelijkertijd lijkt er ook niet zoveel te veranderen. Om 7:15 was ik vanochtend weer onderweg naar Roosendaal. Ik werk daar nog steeds aan de omgevingsvisie, een integrale lange termijn visie voor het beheer en de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving. En ook blijft het, net als de afgelopen vier jaar, nog even spannend wanneer de Omgevingswet daadwerkelijk in werking treedt.

Terugblik

Maar met kleine stapjes gaan we toch vooruit. Stapjes vooruit waarbij ik kan terugblikken op succesvol afgeronde BRAM-klussen in 2019. In Eindhoven zal de omgevingsvisie, waar ik afgelopen anderhalf jaar hard aan gewerkt heb, door de gemeenteraad behandeld en (hopelijk) vastgesteld worden. 100 jaar na de vorming van groot Eindhoven, een nieuwe visie voor de stad. En ook zal de verdichting in het centrum gestalte krijgen. Een onderwerp waarover ik in oktober vorig jaar één van de best bezochte, zo niet dé best bezochte, inwonersbijeenkomst van de stad mee hielp organiseren.

Vooruitblik

En om af te sluiten met een vooruitblik: in Roosendaal organiseer ik als projectleider volgende week twee dagen vol werksessies met bijna 30 collega’s en een aftrap en eindpresentatie voor de hele organisatie. In de komende maanden moet dit leiden tot een collegebesluit over instandhouding of herziening van de huidige visies en focus op opgaven. Waar ik me daarna in ga vastbijten blijft nog even een vraagteken, maar Roosendaal kan dan in ieder geval van start met gesprekken met inwoners en andere partners over haar eigen toekomst. En ook bij BRAM hebben we mooie vooruitzichten. We gaan samenwerken met defensie en organiseren een eigen festival. Genoeg uitdagingen dus!

Wens ons succes! Dat wens ik jullie ook! Proost op een visievol, productief, innovatief en enerverend decennium waarin we niet alleen onszelf in balans weten te houden, maar ook de wereld weer in balans brengen.

Afbeelding Copyright Plus Delta