De eerste elf dagen van onze twee nieuwe Eindhoven-Brammers: Anneke Janssen en Froukje Kooter vlogen voorbij. Deze dames vatten hun eerste elf dagen samen in elf woorden. Fijne carnaval allemaal!  

Boordevol. Brammers. Ze zitten boordevol energie, diversiteit, netwerk, gemoedelijkheid en.. Wat we hoopten is waar: de diversiteit van deze club is ongelofelijk mooi! De één met onderwijswetenschappen als studieachtergrond en de ander als architect, maar allemaal met de drive om iets te betekenen voor de inwoners van Brabant en waar mogelijk ook daar buiten.

Rugzak. BRAM staat voor ons, voor een nieuw begin. En net als bij de eerste schooldag van het nieuwe jaar, horen daar ook nieuwe spullen bij. Een nieuwe, mooie, praktische tas, want die Brammers reizen wat af. En het is maar goed dat we een rugzak hebben gekocht en niet één of andere schouder- of handtas. Want Brammers… Dat zijn die jonge mensen die je herkent aan hun enthousiasme, dopper/thermosfles én hun rugzak.

Aanpakken. En gaan! Concrete afspraken, daar houden we van. Projecten met een kop en een staart. Maar over de concreetheid van de opdracht, daar zijn de meningen over verdeeld. De ene Brammer houdt van groots, complex en vaag. De ander steekt zijn handen uit de mouwen voor een concrete klus, zoals het organiseren van een evenement. De diversiteit is reuze (interessant)!

Moederorganisaties. We hebben ze nu allemaal bezocht: gemeente Eindhoven, gemeente Bergen op Zoom, gemeente Oss en Provincie Noord-Brabant. Eén ding valt al op: er zijn evenveel overeenkomsten als verschillen! De ene organisatie heeft heel veel medewerkers verdeeld over verschillende locaties, de andere is kleiner en werkt vanuit één locatie. Ze hebben allemaal eigen uitdagingen en de provincie is bestuurlijk heel anders georganiseerd dan de gemeentes. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze werken allemaal samen aan de mooiste leefomgeving én hebben vertrouwen in de toegevoegde waarde van BRAM.

Wat? Wie? BRAM? We hebben echte ambassadeurs bij onze moederorganisaties, maar we treffen ook veel mensen die zeggen: ‘Jullie zijn wat? Brammers? En wat is jullie functie dan? Bij welke afdeling horen jullie? En wat doen jullie nu eigenlijk?’. De afgelopen elf dagen zijn we al een mooi duo geworden. We vullen elkaar goed aan en hebben door al die kennismakingsgesprekken al best wat ervaring ontwikkeld in het beantwoorden van de BRAM vragen. Stel jij ons een nieuwe spannende vraag waar we onze hersenen even voor moeten laten kraken?

Eindhoven. Onze thuisbasis. Een warm welkom kregen we bij de afdeling personeel & organisatie waar wij als Eindhovense Brammers onderdeel van zijn en natuurlijk van onze mede-Brammers hier: Anke en Lorenzo. Er stond een introductiedag gepland voor nieuwe medewerkers van de gemeente Eindhoven. Een hele dag om kennis te maken met de organisatie, de stad en collega’s. Een super interessante en ‘kei’ gezellige dag. We kregen informatie over het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, deden een workshop integriteit en gingen met dé stadsgids van Eindhoven op pad. Als kers op de taart sloten we dag af met het afleggen van onze ambtseed én natuurlijk een borrel. We voelen ons al thuis!

Rust. En Brammers? Een lastige combinatie, maar iedereen drukt het ons op het hart. Omarm de rust en gebruik de eerste tijd om kennis te maken met mensen van de moederorganisatie(s), verschillende afdelingen, beleidsterreinen etc. We creëren ruimte in onze agenda om het gesprek met iedereen aan te gaan. Wat hebben we al veel mensen gesproken! We zijn nieuwsgierig en staan open voor spontante ontmoetingen. Ontmoetingen waaruit interessante gesprekken ontstaan én zelfs potentiële opdrachten. We nemen de rust, maar voelen ook de onrust. We willen aan de slag. Mooie klussen doen voor verschillende organisaties en op verschillende onderwerpen!

Kansen. Deze twee Brammers werden gekozen uit 158 sollicitaties. Wij krijgen de kans om onderdeel te zijn van dit team. We krijgen de kans om in de keuken te kijken bij veel verschillende (semi-) overheidsorganisaties. En onze kwaliteiten in te zetten, daar waar wij van toegevoegde waarde zijn. Kortom: de wereld ligt aan onze voeten. Voor welke kansen we gaan, daar moeten we nog even een nachtje over slapen. Want bij veel kansen hoort ook een beetje keuzestress.

Trots. De mensen die we ontmoeten zijn stuk voor stuk trots op hun werk en nemen de tijd om die trots met ons te delen. Ze zijn trots op de organisatie, op het team waar ze onderdeel van zijn en hoe ze in hun organisaties iets belangrijks kunnen doen. Wij zijn dankbaar voor hun tijd en staan te poppelen om samen met hen aan de slag te gaan.

Zorgzaam. BRAM bestaat uit diverse generaties Brammers. De ene is een doorgewinterde nog uit het traineeprogramma en de ander werkt er nu anderhalf jaar. Samen zorgen we voor BRAM en voor elkaar. We kunnen bij alle Brammers terecht met onze vragen. Het voelt goed dat er altijd wel een Brammer voor je klaarstaat.

Overeenkomsten. De afgelopen 11 dagen hebben ook wij elkaar beter leren kennen en we lijken best een beetje op elkaar. Zo kozen we bij onze sollicitatie allebei voor het levensmotto van Pippi Langkous. We kennen de wereld van agri en food goed en zijn een aanvulling op de verzameling blondines bij BRAM. Maar we zien ook verschillen. Anneke is de rust, Froukje de onrust. Froukje de jongste Brammer, Anneke de oudste. De ene met meer ervaring bij de overheid, de ander wat minder. Maar beide zijn we enthousiast, houden van de vraag achter de vraag en zijn echte regeltantes. Allebei anders maar ook weer niet en dat past bij BRAM. Ga jij met ons aan het werk?

We vinden het super leuk om Brammer te zijn en kijken er naar uit om jullie te ontmoeten!
Wil jij ons ook leren kennen? Neem dan contact met ons op!