Januari

Normaal gesproken is januari niet mijn favoriete maand van het jaar. Ik word er altijd een beetje somber van: de fijne levendige tijd van feestdagen en gezelligheid met vrienden en familie is weer voorbij. Na de kerstvakantie belanden we met z’n allen in het normale dagelijkse ritme. Die dagen begin je in het donker en het daglicht is ook bijna helemaal verdwenen als je op weg naar huis gaat. Vaak is het een koude en natte maand en het duurt nog best een tijd voordat het weer een beetje lente wordt…

Mooie afsluiters en energie voor iets nieuws

Maar januari 2018 is anders. Geen Blue Monday voor mij afgelopen maandag! Met frisse energie en een (bijna) schone lei heb ik weer ruimte voor nieuwe projecten. Niet terug in dat dagelijkse ritme en terug naar mijn lopende opdrachten. Maar juist op zoek naar nieuwe kansen om als Brammer weer ergens anders bij te dragen aan de verandering van de overheid. Eind december rondde ik twee van mijn BRAM-opdrachten in Bergen op Zoom af en eind januari eindigt ook mijn project in Oss. Ik heb alleen nog een kleine opdracht in Oss, samen met brammer Sharien. Kortom, weer volop ruimte voor iets nieuws!

Lancering

Best gek om niet te weten waar je in de eerste week na de vakantie aan gaat werken. Al wist ik wel dat mijn eerste werkdag een hele leuke zou zijn. Die dag was de lancering van het magazine dat ik met mede-brammers Amarins en Sabrina maakte voor de gemeente Oss.  De afgelopen maanden werkten we daar als bedrijfsjournalisten. We bundelden de verhalen van Osse collega’s over de ontwikkelingen in de gemeentelijke organisatie. Tijdens het nieuwjaarsontbijt deelden we de eerste exemplaren uit en aan het einde van de dag waren we praktisch door onze eerste 450 tijdschriften heen. Leuk om na maanden werk alle enthousiaste reacties te zien!

Druk met BRAM

Maar nu bijna alles afloopt, wat ga ik dan doen? Als Brammer hoef je je gelukkig nooit te vervelen. We zijn naast ons werk in opdrachten ook altijd druk met BRAM als concept. Dat klinkt leuk: ‘druk zijn met het concept BRAM’, maar wat doen we dan?

Je kunt het vergelijken met het runnen van een eigen bedrijf, ook al is BRAM geen aparte organisatie. Daar hoort o.a. bij dat we:

  • onze eigen missie en visie hebben bepaald en bezig zijn met hoe we die bereiken/verspreiden
  • nadenken over groei van BRAM of in ieder geval deze manier van werken binnen de overheid
  • onze administratie op orde brengen (niet onze grootste passie, maar zeker belangrijk in onze ondernemende aanpak!)
  • onze eigen workshops ontwikkelen die bijdragen aan het verspreiden van de missie en visie
  • BRAM-ontwikkeldagen organiseren waarbij we aan de slag gaan met vaardigheden en elkaar inspireren
  • ons 5-jarig jubileum vieren en daarvoor binnenkort een feestelijke avond voor opdrachtgevers en andere betrokkenen organiseren!

Voor je het weet…

Ook wat betreft opdrachten vervelen we ons niet. Opdrachtgevers weten ons goed te vinden of we gaan zelf op zoek naar nieuwe plekken waar we met onze competenties meerwaarde kunnen toevoegen. En voor je het weet, ben je weer druk aan de slag! Zo wist ik dus alleen wat ik de maandag na de vakantie zou doen, de rest van de week lag nog open. Maar op woensdag was de volgende opdracht alweer een feit: ik ga aan de slag als coördinator van de gemeentelijke huisvesting in Eindhoven. Een leuk en complex project waar veel sectoren bij betrokken zijn. Iedereen heeft er belang bij en vindt er iets van, want een fijne werkplek willen we allemaal. Bij uitstek een project waar ik mijn verbindende skills in kan zetten die we als BRAM zo belangrijk vinden binnen de overheid.

Kortom: 2018 biedt weer nieuwe uitdagingen en kansen, zowel voor BRAM als voor mijzelf. Ik heb er zin in!

P.S. Ook interesse in een magazine voor jouw organisatie, gemaakt door de onafhankelijke bedrijfsjournalisten van BRAM? Neem gerust eens contact met me op, ik vertel je graag meer over dit project.