Er was eens een energieke werkdag met een aantal Brammers. Ze werkten samen aan een tof project. De tijd vloog voorbij. Creatieve ideeën werden bedacht. Een goed proces werd gaandeweg uitgestippeld. High-fives vlogen door de lucht. Er volgde een eindresultaat om trots op te zijn.

Er was ook eens een BRAM-flexdag. De dag begon bewust niet achter tien computers, maar met tien kopjes koffie en tien check-ins. Waar is iedereen mee bezig? Wat hebben we meegemaakt? Kan iemand ergens hulp bij gebruiken?

Flexdagen
De flexdagen die we sinds de zomer van 2017 elke week met elkaar delen zijn een antwoord op onze zoektocht naar meer samenwerking en betrokkenheid. Naast de digitale middelen die BRAM gebruikt om in contact te staan en samen te werken, blijkt fysieke nabijheid toch ook een wondermiddel.

De tweede helft van 2017 bracht voor mij een BRAM-boost. Ik geniet van de samenwerking met Anke en Amarins in een gezamenlijk project. De extra sparringsmomenten tijdens de flexdagen vind ik heel waardevol. Door die samenwerking ontstond iets dat we spontaan het BRAM-gevoel hebben genoemd. Een lekker gevoel. Een gevoel van betrokkenheid. Lachen. Delen. Sparren. High-fives. Ruimte voor inspiratie.

Pay to quit
Amerikaanse bedrijven Amazon en Zappos hanteren het Pay to Quit principe. Werknemers krijgen een keer per jaar een geldbedrag dat kan oplopen tot $5000 aangeboden. Een soort opstappremie. Waarom zouden bedrijven dat doen? Jeff Bezos, de CEO, wil dat mensen écht bij Amazon willen werken. En hij wil dat iedereen, ieder jaar, stilstaat bij wat hij of zij echt wil. Op de lange termijn is ergens tegen je zin blijven voor niemand goed, niet voor de werknemer of voor de werkgever.

Vandaag blikken we met een aantal Brammers terug én vooruit. Het was een mooi jaar met veel highlights zoals het teamweekend en de start van twee nieuwe Brammers. Een hypothetische opstappremie neem ik dit jaar niet aan.  Ik ben gemotiveerd om in 2018 nog meer mooie, succesvolle en leerzame opdrachten te doen en het BRAM-gevoel nog vaker te ervaren!

Aan jou de vraag: zou jij die premie dit jaar aannemen?