Gezocht2023-09-08T06:58:18+00:00

Kom jij het BRAM team versterken?

Wij zoeken Brammers! Wil jij in verschillende rollen aan de slag bij de overheid? En wil je binnen diverse thema’s de antwoorden op de vragen van morgen vinden? Dan dagen we je uit om bij BRAM te komen werken.

WIE IS BRAM?

BRAM is een team van twaalf gedreven mensen met als thuisbasis de gemeenten Oss en Eindhoven en de provincie Noord-Brabant. Met een contract bij een van deze organisaties zijn we vrij om op projectbasis bij alle (semi-)overheden in Brabant te werken.

BRAM gelooft in de juiste energie en competenties op de juiste plek. Brammers zijn nieuwsgierig, bevlogen, eigenwijs en we maken onze eigen verbindingen. We doen dat ieder op onze eigen manier. Dat maakt ons dynamisch, net als de samenleving. We vragen niet naar de bekende weg, maar zoeken de ruimte op die nodig is om antwoorden te vinden. We stellen kritische en oprechte vragen. Als onafhankelijk onderdeel van de overheid jagen we verandering aan. Zo brengen we organisaties in beweging en timmeren we samen aan de weg.

HOE WERKT BRAM?

Bij BRAM werken we vanuit een zelfsturend team aan verschillende opdrachten bij Brabantse overheden. Ook al zijn we in dienst bij de overheid, we hebben geen vaste functiebeschrijving en werkplek. Opdrachten regelen we zelf. Zo kies je zelf wat bij jou past en zoek je een plek waar jouw talent van toegevoegde waarde is. Binnen die opdracht daag je jezelf en collega’s uit om het werk anders aan te pakken. Dat is de kracht van BRAM.

Elke Brammer zoekt naar kansen voor zichzelf, voor andere Brammers en voor de maatschappij. Via ons netwerk krijgen we diverse opdrachten binnen en we houden onze oren en ogen open voor elkaar. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. Op onze vaste BRAM-vrijdag zijn we er voor elkaar en leren we samen. Door poweruurtjes brengen we versnelling in elkaars opdrachten. Op zelf georganiseerde ontwikkeldagen verdiepen en verbreden we onze kennis en vinden we inspiratie. We sluiten de week meestal af met een vrijdagmiddagborrel om onze successen te vieren.

WAT BRENG JIJ MEE NAAR BRAM?

 • Welke achtergrond je hebt, maakt niet uit. Het is belangrijk dat je graag met nieuwe onderwerpen en thema’s aan de slag gaat en je die snel eigen maakt.
 • Je hebt twee tot vijf jaar relevante werkervaring. Relevant is relatief dus we horen graag waarom jouw werkervaring aansluit bij BRAM. Belangrijk is dat je snel en zelfstandig met projecten aan de slag kunt. Tijdens gesprekken met een opdrachtgever weet jij de juiste vragen te stellen om je project goed af te bakenen. Je schrijft een opdrachtomschrijving, bent verantwoordelijk voor jouw eigen aanpak, betrekt de juiste mensen binnen en buiten de organisatie en gaat van start!
 • Je hebt zin om voor verschillende opdrachtgevers door heel Brabant aan de slag te gaan. Je bent nieuwsgierig naar wat er leeft in de maatschappij en je voelt je betrokken bij ontwikkelingen. Je wil daar een bijdrage aan leveren en gaat actief op zoek naar opdrachten die jou aan het hart gaan.
 • Door verschillende projecten kan jouw week er telkens anders uitzien. Dat je soms meerdere mailboxen en agenda’s combineert, vind jij geen probleem. Je schakelt snel, bent flexibel en weet meerdere ballen in de lucht te houden.
 • Binnen jouw opdrachten durf je breder te kijken dan jouw eigen vraagstuk. Je hebt een eigen kijk op zaken, bent een tikkeltje eigenwijs en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Je weet jouw visie, perspectief en mening helder te communiceren.
 • Je staat open voor (persoonlijke) ontwikkeling. Als concept is BRAM constant in beweging. We leren van én met elkaar, zo leren we onszelf steeds beter kennen. Prikkelende vragen, open gesprekken en constructieve feedback zijn onderdeel van de BRAM-week. En zo bouwen we samen door aan het BRAM-concept en dragen we allemaal ons steentje bij.

Herken jij jezelf hierin? Of heb je het idee dat we juist iets missen? Solliciteer dan vooral!

WAT BIEDT BRAM JOU?

 • Een hecht BRAM-team van 12 collega’s die je altijd kunt vragen mee te helpen en te denken.
 • Vrijheid in het bepalen van je eigen werkveld, opdrachten en rol daarbinnen.
 • Wisselende opdrachten waardoor je steeds onderdeel uitmaakt van een ander projectteam.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling met een eigen BRAM opleidingsbudget en de kans om met jouw ideeën het BRAM-concept nóg beter te maken.
 • Een werkweek van 32-36 uur, waarvan de vrijdag is gereserveerd voor BRAM.
 • Een salaris conform schaal 10.3 volgens CAO gemeenten en provincies. Vakantiedagen, reiskostenvergoeding en individueel keuzebudget (IKB) zijn afhankelijk van de organisatie waar jij je contract krijgt.
Wat doet een Brammer?2023-08-10T07:51:02+00:00

Wil je weten met welke klussen Brammers bezig zijn? Neem hier een kijkje!

Met wie ga ik samenwerken?2022-04-28T13:07:53+00:00

Voor een deel bepaal je dat zelf! Je kunt bij elke afdeling van elke overheid in Brabant terecht komen. Wat dat betreft zijn je mede-Brammers je solide basis. Wil je eens kijken wie dat zijn, kijk dan eens hier. We vinden onze introducties zelf heel vermakelijk!

BRAM of BRIT2023-08-10T07:53:21+00:00

Misschien ben je ook de term BRIT ergens tegengekomen. Uit het BRAM-concept is ook het BRIT-concept recent ontsproten. We zijn daar ook voor aan het werven. Wordt je warm van data en IT? Bekijk dan eens de BRIT-vacature.

Waar kan ik terecht met mijn vragen?2023-08-11T10:08:16+00:00

Heb je vragen? Sluit dan aan bij een van onze Teams momenten op donderdag 24 of woensdag 30 augustus

tussen 16:00 en 17.00 uur via deze link of stuur een appje naar Noortje (06 38554952).

WIL JIJ DIT OOK!?

Laat het ons weten! Solliciteren kan tot en met donderdag 7 september. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 15 september. De tweede ronde met BRAM-opdracht is op vrijdag 22 september. Dan starten we in november 2023 met 3 nieuwe Brammers!

Voel je vrij om jouw eigen sollicitatie vorm te kiezen!

Heb je vragen?

Sluit dan aan bij een van onze teams momenten op donderdag 24 of woensdag 30 augustus tussen 16:00 en 17.00 uur via deze link, of stuur een appje naar Noortje (06 38554952).

Ga naar de bovenkant